Evde Yapılabilen En Basit ve En Etkili 7 Tane Cilt Beyazlatan Maske

Resim
Yoğurt maskesi (Evde yapılacak en basit maske !!!) Faydalarını say say bitiremeyeceğimiz gerçek bir yoğurt, içindeki laktik asit sayesinde cilt renginizi açma konusunda da size destek verebilir. Elbette burada sözünü ettiğimiz yoğurt, ev yapımı dediğimiz ve olabildiğince doğal sütten hazırladığımız yoğurtlar. Eğer düzenli olarak her gün bu maskeyi yüzünüze ya da renginin açılmasını istediğiniz diğer bölgelere uygular ve yoğurdun iyice kurumasını bekledikten sonra ılık suyla yıkarsanız yaklaşık 1 ay kadar sonra cildinizin eskisinden daha beyaz ve parlak olduğunu görebilirsiniz. Özellikle güneş nedeniyle kararan ciltte çok etkili olan yoğurt maskesi, cildi beyazlatmakla da kalmaz, içindeki polimerler sayesinde cildi besler ve daha sağlıklı bir hale getirir. Yoğurt-limon suyu-yulaf unu karışımı  pinterest Yoğurdun tek başına yeterli olmayacağını düşünüyorsanız 2 yemek kaşığı kadar yoğurdun içinde çeyrek limonun suyunu sıkın. Bu karışıma 1 tatlı kaşığı kadar da yulaf unu ekleyin. Tüm malze

ETKİLİ LİDER NASIL OLUR ? ETKİLİ LİDERİN ÖZELLİKLERİ NELERDİR? LİDER VE ETKİLİ LİDER ARASINDAKİ FARKLILIKLAR NELERDİR?


ETKİLİ LİDER NASIL OLUR ?

ETKİLİ LİDERİN ÖZELLİKLERİ NELERDİR?

LİDER VE ETKİLİ LİDER ARASINDAKİ FARKLILIKLAR NELERDİR?

Lider günümüzde birçok alanda karşımıza çıkan,aklımıza bize her türlü sorumluluğu veren ve kendisi hiçbir şey yapmayan bir kişi olarak gelmektedir.Kendisinin bir üstündeki pozisyondan kedi misali emirler alıp size karşı adeta aslan kesilip emirler üstüne emirler dağıttığını düşünebilirsiz.Bu düşüncelerinizde tamamen haksız da sayılmazsınız.Çünkü günümüz toplumunda bu şekilde liderlik etmeye bayılan bu şekilde liderlik yaparak emri altındaki insanları değersizleştirerek adeta bir koyun çobanlığı sananlar bile mevcuttur.Bu liderler aslında birçok mevcut potansiyelde olan kişilerin kendilerinde olan liderlik vasfını şirket müdürlerine veya yetkili kişilere gösterememesinden türemiştir.Eğerki bu potansiyelde bir kişi kendi yeteneklerini,çalışanlara karşı nasıl yaklaştığını,olayları nasıl idare edebildiğini ve gerektiğinde liderlik edecek topluluğu nasıl motive ettiğini gösterebilmiş olsaydı bu liderlik pozisyonunu kesinlikle o kişinin alçağından hiç şüphe yoktur.


Liderliğin giriş kısmını yaptık sıra liderlik nedir? Etkili bir liderin özellikleri nelerdir? Liderlik kuruluş için gerekli midir? Gibi soruları yanıtlamaya çalışacağız.

Lider, bireyleri ortak hedeflere yönelten, hedefleri benimseten, bireyler arası köprüyü oluşturan, dağınık güç ve bilgiyi bir araya toplayıp sinerji yaratan kişidir.

Etkili bir lider,bireyleri ortak amaçlar için yönlendiren ve bu yönlendirmeleri bireyleri daha az şekilde yıpratarak daha çok motive  ederek.Hedeflerini kendi hedefleri gibi benimseten,bireylerin kendi görevlerini yaparken diğer bireyler ile iletişimini asla kaybetmeyen yani bireyler arasında güçlü bir bağ yaratan.Verilen görevleri ilk önce kendi dünyasında sıralamaya koyup daha sonra bunu liderlik yaptığı kişilere aktaran kişidir.

Bu iki tanımdan bile aslında lider ve etkili lider arasındaki farkı anlamış olabilirsiniz.Günmüzdeki liderlerden bahsetmiştik.Sizce günümüzdeki liderler hangi liderlik vasfının içerisindedir ? Cevabı söylemek gerekirse ikiside değil.Onların oluşturdukları liderlik değil sadece yönetme egosudur.Konumuza dönecek olursak liderlik ve etkili liderlik tanımını yaptık sırada etkili liderlerin özellikleri var.


ETKİLİ LİDER (LİDERLİK VASFIN TAMAMEN UYAN )

·        Sorunlara değil çözüme odaklanan.

·        Bireyler arasında fark gözetmeyen objektif olan.

·        Hedefleri karşısındaki kişiye etkili bir şekilde anlatabilen.

·        Hedefleri veya görevleri bireylerin kendi hedefleri gibiymiş gibi empoze edebilen.

·        Problemlerle karşılaştığında soğukkanlılıkla işine devam edebilmek.

·        Görevi vereceği kişinin o görevi kaldırabilecek düzeyde olup olmadığını bilen.

·        İşleri bir sıraya koyan ve bu sıra halinde hareket etme.

·        İşleri adil bir şekilde dağıtmak.

Gibi özelliklerinin olduğunu söyleyebiliriz.Bu özelliklerin tamamını sağlayacak diye bir şart olmasada genel olarak sağlayabilen kimselerin etkili bir lider olduğunu söyleyebiliriz.


Peki lider kavramı günümüzde çok etkin rolü var mıdır? Liderlik gerekli midir sorusuna gelecek olursak,lider veya liderlik elbette gereklidir.Çünkü insanların kendilerine verilen görevleri yapması daha kolaydır.Bireylere veya çalışanlara bu bilgiler verilmezse kendilerini bir kaos içinde bulabilirler.Diyelimki şirket bu görevleri zaten veriyor bu halde de lidere gerek var mıdır? Diye sorduğumuzda ise şu dezavantaj ortaya çıkacaktır; çalışanlar en ufak bir problemde kime başvuracaklar? İşte mevzuda bundan ibaret şirketin yöneticileri veya müdürleri çalışanların en ufak bir problemde kendilerine gelmesi ciddi şekilde yoğunluk sağlayacaktır.Çünkü çalışanlar bir,iki veya üç kişiden değil yüzlerce binlerce kişiden oluşmaktadır.Dolayısıyla her problemde bu kişilerin yöneticilere başvuracak olması izdihama yol açacaktır.

Sonuç olarak liderlik günümüzde bir ihtiyaçtır.Liderlik kavramı insanların olduğu yerlerde devamlı şekilde bulunacaktır.Ancak liderlik kavramı bireylere ne kadar iyi öğretilebilirse iş verimi artacak,çalışanların ise stres ve kaygısında çok önemli bir derecede azalma olacaktır.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Akreditif Nedir? Akreditif Mektubu Nedir? Şemalı Anlatım ve Örnekleri

GELİŞMİŞLİK NEDİR ? GELİŞMİŞLİK TÜRLERİ NELERDİR?

ETKİLİ İLETİŞİM NEDİR ? İLETİŞİM TÜRLERİ? İLETİŞİM İÇİN YAPILMASI GEREKENLER...